PRIJZEN

Prijslijsten  beschikbaar op www.Steelfish.nl

 

Aanwijzingen voor gebruik en waarschuwingen

Steelfish sloepen en boten zijn onderhoudsvrij en over het algemeen zelflozend.
Echter een boot dient regelmatig onderhouden te worden en heeft regelmatige controle nodig om te kunnen blijven functioneren. De motor kan bijvoorbeeld jarenlang zijn werk naar behoren doen mits er regelmatig onderhoud wordt gepleegd en een specialist bijvoorbeeld de bekabeling en installatie van het stuurmechanisme controleert op werking en slijtage.

Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of uw boot geen water maakt door verborgen scheurtjes ontstaan door bijvoorbeeld aanvaringsschade of door gebruik in zwaar weer. Een veelvoorkomende misvatting bijvoorbeeld is dat alles vanzelf door de zelfloosopeningen verdwijnt. U dient er dan wel zorg voor te dragen dat de loosgaten vrij zijn van bladeren papier plastic etc die de doorgang van regenwater tegenhouden en sneeuw en ijs vmoeten uit de boot geschept worden want alleen schoon (regen)water loost vanzelf.

Ook dient u ervoor te zorgen dat de boot afwatert, dwz de boot mag voorin niet te zwaar beladen worden met allerhande zaken waardoor het regenwater niet meer naar achteren wegloopt maar voorin de boot blijft staan waar geen loosgaten zijn aangebracht. Plaats ook zorgvuldig uw luiken en doe deze op slot, een passant die even in het luik kijkt en het niet goed sluit kan onbedoeld ervoor zorgen dat er water in het ruim komt door een open luik of slecht gesloten luik.

Ook een regelmatige controle van uw anodes is nodig, deze dienen regelmatig schoon te worden gemaakt voor een goed werking.

Sluit ook altijd uw hoofdschakelaars af indien u de boot verlaat en sluit de ontluchting van uw benzinetank om condens zoveel mogelijk te weren, voor uw moter is het ook goed om regelmatig het blauwe waterscheidingsfilter te legen en te controleren.

Tot slot nog een tip om uw boot er mooi bij te laten liggen, wrijf de boot eens in met WD40 en poets dit uit met een zachte doek, en na gebruik in zout water is het goed om uw boot af te spoelen met zoet water.

Een klein beetje zorg en aandacht voor uw boot garandeert een lange levensduur van uw mooie bezit, onderhoudvrij is een aluminium boot inderdaad maar heeft wel de juiste zorg nodig.

 

 


Comments are closed.

Close

Share it! Vertel je vrienden over Steelfish, share deze website.

DiggFacebookFriendFeedGoogleLinkedInMixxMySpaceNetvibesPosterousRedditRSSStumbleUponTechnoratiTumblrTwitter